Filter By close
Kempinėlės

Ieškote patikimų kempinėlių kasdieniam indų plovimui? Šios virtuvės kempinėlės pasižymi ilgaamžiškumu, saugumu paviršiams ir puikiu ploviklio išlaikymu.

Aktyvūs filtrai

0 1 2 3 4 0 Atsiliepimai 
Kaina 1,89 €

Kempinėlė tinka įvairių paviršių šveitimui. Apsaugo nagus nuo sąlyčio su paviršiumi (figūrinė forma). Rekomenduojamos namams. Nenaudoti ant blizgių paviršių ar teflono. Tinka puodams, keptuvėms bei kitiems paviršiams virtuvėje, vonioje ir pan.

Dydis: 9x7x4.5 cm

Pakuotėje: 6vnt., kaina nurodyta pakuotės

Kaip išsirinkti tinkamas kempinėles indų plovimui profesionalioje virtuvėje?

Indų švara profesionalioje virtuvėje – ne tik estetinis, bet ir higienos bei maisto saugos klausimas. Nors gali atrodyti, kad kempinėlės – smulkmena, iš tiesų jos yra viena iš dažniausiai naudojamų priemonių kasdieniame virtuvės darbe. Nuo jų kokybės ir tinkamo pasirinkimo priklauso tiek darbo efektyvumas, tiek kryžminės taršos rizikos kontrolė.

Profesionalios kempinėlės – kuo jos skiriasi nuo buitinių?

Skirtingai nei buitiniam naudojimui skirtos kempinėlės, profesionalios kempinėlės: pagamintos iš daug atsparesnių dilimui medžiagų; turi aiškų spalvų kodavimą pagal paskirtį (pagal HACCP sistemą); dažnai pasižymi antibakteriniu apdorojimu, kuris slopina mikroorganizmų dauginimąsi; būna su skirtingo abrazyvumo lygio paviršiais, tinkamais įvairioms indų rūšims.

Kempinėlių tipai pagal paskirtį

Norint užtikrinti švarą ir išvengti indų pažeidimų, svarbu naudoti tinkamo tipo kempinėles:

Minkštos kempinėlės – skirtos stikliniams, keramikinėms ar dengtoms keptuvėms, kad nepaliktų įbrėžimų.

Kempinėlės su abrazyvu (žalios ar raudonos) – puikiai tinka nerūdijančio plieno ar stipriai užterštiems indams.

Kombinuotos kempinėlės (dvigubo sluoksnio) – viena pusė valo, kita – švelniai poliruoja.

Didelio tankio pramoninės kempinės – skirtos intensyviam naudojimui, dažnai pasižymi ilgaamžiškumu.

Patarimas: venkite naudoti abrazyvines kempinėles ant padengtų paviršių – jos gali pažeisti dangą ir sumažinti įrankių ilgaamžiškumą.

Higienos iššūkiai: kodėl būtina reguliariai keisti kempinėles?

Kempinėlė, kuri atrodo „dar gera“, iš tikrųjų gali būti bakterijų dauginimosi židinys.

Dėl nuolatinės drėgmės ir sąlyčio su maisto likučiais, net aukštos kokybės kempinė tampa rizikos veiksniu, jei: nėra tinkamai išplaunama ir išdžiovinama po kiekvieno naudojimo; naudojama per ilgai – net ir profesionalios kempinėlės turėtų būti keičiamos bent kartą per dieną arba pagal darbo krūvį.

Spalvų kodavimas: HACCP pagrindas

Kad būtų išvengta kryžminės taršos, kempinėlės profesionaliose virtuvėse turi būti spalviškai atskirtos:

Mėlyna – bendriems paviršiams

Raudona – grindims ar žemai rizikai

Geltona – kontaktui su žaliu maistu

Žalia – kontaktui su termiškai apdorotu maistu

Tai ne tik padeda laikytis higienos protokolų, bet ir palengvina darbuotojų mokymą.

Ekologiškos alternatyvos

Atsižvelgiant į tvarumo tendencijas, vis daugiau įmonių renkasi biologiškai skaidžias arba daugkartinio naudojimo kempinėles, kurios: pagamintos iš celiuliozės ar augalinio pluošto; greičiau suyra aplinkoje; yra be mikroplastiko. 

Išvados

Tinkamai parinktos kempinėlės – tai ne tik švaresni indai, bet ir sumažintos higienos pažeidimų rizikos, didesnis darbo efektyvumas ir ilgaamžiškesni virtuvės įrankiai. Investicija į profesionalias kempinėles reiškia ilgalaikę naudą jūsų įmonės reputacijai bei maisto saugai.

Išbandykite profesionalias kempinėles – higiena ir ilgaamžiškumas viename!

Susisiekite su mumis ir gaukite pasiūlymą pagal jūsų virtuvės darbo specifiką.